Marked i Ås sentrum

Markedet er åpent lørdag 15. oktober fra kl. 10-16. Her finner du boder med lokale råvarer, produkter, forhandlere og gründere. Inne i Ås kulturhus finner du Lions Kunst- og håndtverksmesse.

Disse møter du på årets SmakÅs-marked 2022:

Aleksandersson Chocolate Lab

Luksuriøs sjokolade.

Aschjem gård

Økologisk gressfôret storfekjøtt, økologisk hvetemel, eplemost.

Bergljot’s beste

Deilige smaker fra «naturens kjøkken): Pesto, puré, oljer, bær-eddik, geléer, sirup, marmelader/syltetøy, chutney, sopp, tang, salter, knekkebrød og mer.

BUA

Lokalt mel, fair-trade sjokolade og kaffe samt zero-waste produkter som såpe, shampo og mensen kopp!

Budeieforeninga

Sveler og annet bakverk.

Diamantbarna

Hjemmesydde, unike barneklær

Dyster Gård

Under SmakÅs er vi på plass med utsalg av ferskt kjøtt fra Dyststerfe og frilandsgris, og selvsagt den utsøkte Dysterburgeren på grillen!

Dysterjordet andelslandbruk SA

Medlemmer fra Dysterjordet andelslandbruk SA deler informasjon om sitt arbeid og svarer på dine spørsmål om andelslandbruk.

Epleblomsten AS

Eplemost, varm eplegløgg, eplesirup, solbærmost, diverse eple- og bærblandinger, gavepakninger.

Forever Living

Produkter av aloe vera og bikubens skatter.

Go’biter fra fjord og fjell

Røkt laks og ørret røkt på gamle måten, spekesnacks av vilt og diverse varmrøkte delikatesser av and, rein, ål og passende tilbehør.

Juels Birøkt

Honning fra Ås, superlokal!

Kollektivt dyrka

Selger sommerhonning fra Ås, blomsterhonning fra Linnestad og lynghonning fra Fjella. Vi selger også overskudd fra grønnsaker som vi produserer.

Koreansk mat

Sotteok Sotteok: Det er en av de populære snacksene på gaten i Korea med pølse og tteok. Hjemmelaget Kimchi.

Linnestad gård

Økologiske grønnsaker.

Moia Form

Miljøvennlige interiørprodukter i Norsk design. Vakre ullpledd, sitteunderlag, kjøkkentekstiler, emaljekopper, fjøler og brett i tre.

Moriah Ceramic

Håndlaget keramikk fra Jerusalem.

NMBU Alternative Protein Project

Alternative proteiner med smaksprøver av veganske burgere vi selv har laget.

Northern Company

Tangprodukter og håndmat.

Sjokohuset

Kvalitetssjokolader, tørkete fruktruller, sjokoladetrøfler i mange forskjellige pakninger.

Skorpe & Smule

Midt i hjertet av Ås ligger min lille leilighet sentrert rundt kjøkkenet. Her er hvor bakingen skjer. Mel, salt, vann og mikrober kommer alle sammen for å produsere brød, challah, pizza og boller. Hva med desserten spør du? Vel, makroner selvfølgelig!

Smultringer fra Lefsebua på Opsahl Gård

Smultringer fra Lefsebua på Opsahl Gård – Salg av smultringer og donuts fra salgsvogn. Produseres på stand.

Spekemat på alle fat

Spekemat som spekepølser, spekeskinker.

TONAMIL og Mesoamerican Bio

Etter studier ved NMBU begynte jeg å jobbe sammen med små skala bønder i Mexico. Vi importerer deres bærekraftig kaffe til Norge, og vi sørger på å informere her hvor viktig er å støtte etisk handel av bærekraftig produkter. Jeg har med meg vennen min Lorenzo, som har med kakaoprodukter fra Mexico.

Trådsnellene

Luer, pannebånd, hårbånd og noen andre klær til barn. Luer, pannebånd og hårbånd til damer.

Tupperware

Tupperware-produkter.

Ulsrød sopp og bær

Hjemmelagde syltetøy og geleer. Tørket sopp og soppmel, syltede gresskar, honningkake og sveler og kaffe.

Ungarsk kjøkken fra Andrea

Jeg lager smakfulle ungarske varmretter og bakverk basert på tradisjonelle oppskrifter for arrangementer, festivaler. Jeg bruker kun naturlige ingredienser av høy kvalitet. Som vi sier på ungarsk: Jó étvágyat! – God appetit!

Vangensten Bigård

Honning, sommerhonning, også tilsatt smaker som ingefær, kanel, chilli.

Vermas Life – Deep Dark Cocoa

Krydrede kakaoblandinger håndlaget i små porsjoner.

Vestbi AS

Honning fra Follo. Skogsbærhonning, Bringebærhonning og Lynghonning. Fast og flytende. Kantareller, blåbær, bjørnebær og tyttebær, også plukket lokalt. Kortreist og naturlig.

Vitenparken

Bli kjent med Vitenparkens aktiviteter – ikke glem at SmakÅs fortsetter hos oss med familiedag søndag 16. oktober!

Ås Bygdekvinnelag

Steking og salg av sveler, vi setter søkelys på poteten med smaksprøver.

Ås IL Fotball G2011

Kakebokser fra Norkak.

Ås landbrukslag

I år har vi plukket poteter sammen med barn fra Ås, og tatt de med oss til Ås sentrum. Inntektene fra salget går til prosjektet Bønder for bønder som støtter bønder i Malawi.

Meld deg på som utstiller

Ønsker du å være med som utstiller? Vi er fulltegnet for 2022, men tar fortløpende i mot påmeldinger for neste år.

Kontakt SmakÅs-koordinator i Ås kommune:

Madeleine Solheim Johnsen
e-post: madeleine.solheimjohnsen@as.kommune.no
mobil: 41 35 51 65

Digitalt påmeldingsskjema finner du her: Registrer deg som utstiller