Utstillere på julemarkedet 2021

Markedet er åpent fra kl. 10-15 denne dagen.

Disse er med på årets julemarked i Ås sentrum

Aschjem gård – Er et økologisk, økonomisk og sosialt gårdsbruk i Ås, like i nærheten av universitetet NMBU, med røtter 2000 år tilbake i tid.

Hovedproduksjonen på Aschjem er økologisk såkorn. I tillegg har de en besetning med den bevaringsverdige storferasen østlandsk rødkolle, samt en besetning med gammelnorsk spælsau. I hagen vokser et mangfold av frukt, bær og grønnsaker til husholdningen, og tre høner sikrer gårdens selvforsyning av egg.

Vi kommer til SmakÅs med et utvalg av sesongens avlinger og kjøtt.

Budeieforeninga ved NMBU – Budeieforeninga er en studentforening ved NMBU, og vi er opptatt av ressursforvaltning i både gammel og ny form. Matlaging og håndarbeid står sentralt hos oss, med spesielt fokus på råvarenes opprinnelse. Til SmakÅs jul kommer det kanskje en budeienisse eller to…?

Bygdekvinnelaget – Ås Bygdekvinnelag er en frivillig organisasjon som arbeider for å styrke interessene til kvinner og lokalsamfunnet i Ås. Vi ønsker å formidle og bevare norske mattradisjoner og føre de videre.

På SmakÅs selger vi nystekte sveler, kaffe og saft.

Dyster Gård – Tilbyr kortreist kvalitetskjøtt fra storfe og frilandsgris. Dyra beiter på jorder i Ås og er fôret med egenprodusert gress, korn og proteinvekster. Grisene går fritt i skogen og beiter røtter. Storfe hengmørnes etter slakt for å skape et mørt og smaksrikt kjøttprodukt. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle driftsmåten for å skape den mest smaksrike maten, med miljø, bærekraft og dyrevelferd sentralt i tankene.

Under SmakÅs er vi på plass med utsalg av ferskt kjøtt fra storfe og frilandsgris, og selvsagt den utsøkte Dysterburgeren på grillen!

Farmors bakeri – Selger lokale hjemmelagde fristelser som lefser, flatbrød, rømmebrød og kjeks.

Godbiter fra fjord og fjell – Kommer med fisk og spekemat.

Gromhonning – Honning fra lokal gård i Vestby.

Juels hagebruk og birøkt – Mannen bak Juels Hagebruk og Birøkt er Kristian Juel Røysland!

Han kommer til SmakÅs med godsaker fra biene sine på gården Solgløtt i Ås.

Koreansk kimchi og såpe – Her selges tradisjonell koreansk mat, Kimchi, Bibimbap og misosuppe laget av Sunyoung Ahn som er student ved NMBU.

Vi tilnærmer oss en biodynamisk drift med grønngjødsling, gjødsel fra egne høner og vekseldrift slik at driften skal være tilnærmet selvstendig bærekraftig. Vi spesialiserer oss på å levere høykvalitets varer til restauranter, men aller best liker vi å tilby flotte ferske råvarer direkte til kvalitetsbevisste forbrukere. Kom gjerne innom for en prat om du lurer på noe!

Madisons Kaffevogn– Vi serverer god kaffe på SmakÅs festivalen. I teamet vårt har vi flere Norgesmestere i Baristakunst, og vi er også stolte av å servere kaffe som er direkte handlet med bønder fra flere kaffeproduserende land.

Kaffen vår kjøper vi fra et lite brenneri i Oslo og bruker økologisk melk. Med oss har vi også norsk og nordisk håndlaget sjokolade.

Pennesi vin – Italienske delikatesser direkte fra småprodusent i Italia, via Vestby.

Samdyrka – Vi er sertifiserte birøktere og har rundt 50 bikuber.
Biene våre samler honning fra forskjellige bigårder i kulturlandskapet i Ås, skogen i Vestby/Hvitsten og på lyngheier i furuskogen i Fjella i Indre Østfold.

Gjennom sesongen høster vi:

  • Sommerhonning i juli med størst innslag fra bringebær sammen med selje, løvetann og andre tidlige blomster.
  • Blomsterhonning i august og september fra kulturlandskapet i Ås, Kubene står på samme plass gjennom sesongen og samler flerblomstret nektar fra trær og kulturplanter.
  • Lynghonning i september fra kuber vi tar med til lyngtrekket fra midten av juli.

Honningen blir varsomt slynget, tappet og rørt uten varmebehandling, og kan inneholde spor av propolis og voks.

Vi selger honning i glass på 250 gram, 500 gram og 1 kg. Nå har vi også fersk og flytende sommerhonning på praktisk klemmeflaske.

Ulsrød sopp og bær – Jeg lager og selger egne produkter som syltetøy og geleer, tørket sopp og sopp mel laget av skogens og min hages råvarer.

Jeg har også ferske tranebær og skogens sopp hvis den er der. Honningkake lager jeg også.

Vangensten Bigård – Kommer med honning med fem forskjellige smaker, sommer, lyng, kanel, ingefær og chili samt sommerhonning. Kom innom for en smaksprøve!

Forever Living – Forever Living produkter er basert på aloe vera innen Trening, Helse & Velvære. Og av bikubens skatter.

Moia Form – Tilbyr Norsk design og interiørprodukter i glade og friske farger.

Ås-folk – I den nye boka «Ås-folk» får rundt 250 mer eller mindre kjente mennesker som lever eller har levd i Ås historien sin fortalt.

Ås fotball 2011 – Ås IL Fotball har en stor gjeng med ivrige fotballspillere født i 2011. Laget består av 52 gutter og 1 jente på 9-10 år som møtes på fotballbanen to ganger i uken. Alle barneskolene i Ås er representert på dette laget og de er en flott gjeng med unger. Ikke bare er de ivrige på fotballspilling – de er også ivrige på dugnadsarbeid og ungene liker å jobbe selv.

Korona-pandemien har satt stopper for noe av det barna liker best – nemlig å reise på cuper! Men nå skal vi på cuper igjen og trenger inntekter i lagkassen. Under årets Smak av Ås kan du møte fotballspillerne på stand der de selger de populære kakeboksene fra Nordkak med klassikere som punsjruller, mormors sjokoladeflarn, sjokoladeboller, knekkebrød osv.


Ønsker du å være med som utstiller så ta kontakt med SmakÅs-koordinator i Ås kommune:

Madeleine Solheim Johnsen
e-post: madeleine.solheimjohnsen@as.kommune.no
mobil: 41 35 51 65