Kjøp Søråsjordet-poteter til inntekt for Malawi på SmakÅs

Ås Landbrukslag har i mange år hatt en liten potetåker på Søråsjordet. I mange år var det selvplukk av poteter i forbindelse med SmakÅs. De senere årene har inntektene fra salget gått til prosjektet «bønder støtter bønder». Det er Norges Bondelag, Norges Bygdeungdomslag og Utviklingsfondet som i en del år har drevet dette prosjektet, som bistand til bønder i Malawi i Afrika. Driftige og engasjerte bønder, ofte kvinner, får opplæring i mer effektivt landbruk. De blir en slags modeller for andre bønder, og så sprer dette seg videre. Med lite ressurser kan opplæring av en bonde på denne måten forandre en hel landsby i Malawi.

I slutten av september var bonden Patricia Mkandawire fra Malawi på besøk i Ås, sammen med representanter for Utviklingsfondet. Sammen med en 6. klasse fra Brønnerud skole plukket hun poteter på Søråsjordet. Med i følget til Patricia var også utviklingsministeren i Norge. Hun ville vel også se prosjektet i praksis.

Den 11. oktober var til sammen ca. 100 elever fra 5. og 6. klasse på Åsgård skole på potetplukking, og resten av åkeren var rensket for poteter på et blunk i finværet. Vi i landbrukslaget synes det er viktig at barna får så mye lærdom som mulig om hvor maten kommer fra. Og at det er en betydelig innsats for å skaffe den til veie. Noen fant også noen underlige rariteter av noen poteter, og tok disse med seg. At deres innsats på Søråsjordet også medvirker til at barn i Malawi også får et bedre liv, synes vi også er en viktig informasjon for skolebarna i Ås.

Potetene fra Søråsjordet selges under SmakÅs på lørdag, og med på kjøpet så får man altså en historie om skolebarn både i Ås, og i Malawi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.