Matmarked i Ås sentrum

Disse var med på Matmarkedet i Ås sentrum 2019:

Go’biter fra fjord og fjell – Røkte laks- og ørretprodukter, røkt på den gode gamle måten med eiener og lokale urter fra Møre og Romsdal. Har også med røkt ål, villaks, sild og hval. Har også tilbehør som takkestekt flatbrød, flaksalt fra Island, sennepssaus og akevittgele.

Vangensten Bigård – Kommer med honning med fem forskjellige smaker, sommer, lyng, kanel, ingefær og chili samt sommerhonning. Kom innom for en smaksprøve!

Aschjem gård – Selger økologisk gressforet kalvekjøtt og eplemost.

Finnmarksfisk AS – Vil by på varme, deilige smaksprøver. Du vil også ha mulighet til å gjøre en god fiskehandel. Torsk, sei, villaks, Båtsfjordkaker og mye mer. www.finnmarksfisk.no

Svaheim gård – Spæliburger og fårikål fra egne sauer på Kroer! Samt gresskar.

Dyster Gård – Tilbyr kortreist kvalitetskjøtt fra storfe og frilandsgris. Dyra beiter på jorder i Ås og er fôret med egenprodusert gress, korn og proteinvekster. Grisene går fritt i skogen og beiter røtter. Storfe hengmørnes etter slakt for å skape et mørt og smaksrikt kjøttprodukt. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle driftsmåten for å skape den mest smaksrike maten, med miljø, bærekraft og dyrevelferd sentralt i tankene.
Under SmakÅs er vi på plass med utsalg av ferskt kjøtt fra storfe og frilandsgris, og selvsagt den utsøkte Dysterburgeren på grillen!

Dysterjordet andelslandbruk – I år vil Dysterjordet andelslandbruk tilby en «økosti» (en natursti som handler om økologisk landbruk). Deltakere kan ta med seg svarkort og penn fra standen og følge stien rundt SmakÅs sitt markedsområde. Dysterjordet andelslandbruk sin stand vil også ha en bålpanne der du kan varme hendene dine. Hos dem kan du også forsyne deg med nydelig grønnsaksuppe og ekte, ferskpresset svartsurbær-gløgg.

Moia Form – Tilbyr Norsk design og interiørprodukter i glade og friske farger.

Eco Project – Produkter for en sunnere og mer miljøvennlig livsstil, for eksempel lunsjbokser og drikkeflasker i stål.

Lefsebua på Opsahl Gård – Forskjellige typer takkestekt bakst som: Tynnlefser med 4 forskjellige typer smurning, Tykklefser, Potetlefser og Flatbrød.

Alna AS – Et fløyelsmykt og balansert plantebasert yoghurt alternativ, kultivert med probiotiske bakterier.

The Northern Company – Har med seg håndhøstet viltvoksende tangprodukter, smaksprøver og suppe.

Kollerud gård – Jordnære (smaks)opplevelser fra Kollerud gård. Bringebærprodukter, sveler og kaffe

Svartskog Kolonial AS – Verdens beste vaffel, hjemmelagde kanelboller, kaffe og mineralvann.

Dreide produkter – Jørgen Øien på 15 år kommer med
penner, vinkorker, kjeleunderlag, turkopper og annet dreid i akryl og tre.

HALO Norge – Verdens beste kaffe, på en måte som er best for verden! Den eneste 100% komposterbare Nespressokompatible kaffekapselen.

Sjokohuset – Prisbelønte høykvalitetssjokolader, prisbelønte krydder, Mummitrøfler. Produktene våre er ikke bare av høyeste kvalitet, men produsert på den mest bærekraftige og etisk ansvarlige måten som er mulig i markedet.

Madisons OSLO – En kaffevogn med tilhørighet i Ås og Oslo som er stiftet og betjenes av Norgesmestere i Baristakunst. Etter mange år bak kjente kaffebarer i Oslo tar vi endelig steget ut og gjør det vi alltid har drømt om. Nemlig å servere kompromissløs, knallgod kaffe! Vi elsker kaffe og mener at kvalitet og service sammen med lokale råvarer gir den aller beste kopp med kaffe. Derfor bruker vi alltid gode råvarer fra små lokale brennerier på østlandet sammen med god norsk melk! Flyttet til Ås for et drøyt år siden og har sett behovet og ønskene for mer spesialkaffe utenfor de store byene. Vi ønsker å treffe folk der de er, og gleder oss servere kjempegod kaffe fra vår kaffevogn.

Forever Living – Forever Living produkter er basert på aloe vera innen Trening, Helse & Velvære. Og av bikubens skatter.

Thailandske vårruller

Darell’s Potpourri – Hjemmebakst og hjemmestrikk.

HomeMade – Håndsydde klær til dukker og barn.

Sagaskogen barnehage – De henger så oransje og fine høyt oppe i trærne, men hvor godt kjenner du egentlig rognebærene? Bli med barna på oppdagelsesferd til rognebærenes verden. Hva kan rognebærene brukes til? Hvordan kjennes de ut? Hvordan smaker de egentlig? Bli med oss på rognebærspa, dekorer di egen rognebærkake, smak på rognebærgele, og finn ut hvordan ansiktet ditt ser ut når du smaker på et rognebær.

FairtradeEksperten AS – Stolt norsk distributør av sjokolade fra Divine, kaffe fra CaféDirect og te fra London Tea Company. Her blir det mange gode festivaltilbud og ikke minst mange lekre smaksprøver på Divine, som er verdens mest rettferdige sjokolade. Divine er gjennomført Fairtrade og eies av kakaobønder i Ghana.

Cake Sisters Oslo – Veganske kaker og cookies.